06 1499 5615 ferenc@brytelyte.nl
Werkwijze

BryteLyte werkt anders dan normale adviesbureaus.
De ins en outs van deze nieuwe benadering leg ik graag uit.

BryteLyte rekent schoolbesturen niet zomaar een tarief per uur. We spreken eerst af welk resultaat we samen willen halen en bepalen een maandelijks bedrag dat gefactureerd wordt. Als bestuurder wil je nu eenmaal graag een resultaat, in plaats van dat je betaalt voor een inspanning.

We spreken af dat we een langere periode aan het resultaat werken – meestal 12 maanden. Dat is het commitment dat we elkaar geven. Hierin hou ik rekening met de drukte en de dynamiek bij de meeste besturen. Er ontstaat geen piekbelasting en het is te voorspellen wat mijn inzet gaat kosten.

De manier

Duidelijke doelen

Samen met onderwijsbesturen werk ik aan duidelijke doelen op het terrein van communicatie, ICT en 21e eeuwse vaardigheden. Het is heel expliciet de bedoeling dat ik mijn kennis en kunde op dit gebied zoveel mogelijk overdraag aan de organisatie. Er ontstaat geen afhankelijkheidsrelatie. Ik coördineer de activiteiten die nodig zijn om het doel te halen en we verdelen de werkzaamheden.

Coördinator

Taken binnen het project kunnen van alles zijn, er zijn geen beperkingen anders dan het budget dat we vooraf hebben vastgesteld. Let wel: ik doe niet per sé de uitvoering, maar ben de coördinator van het totaal. Je zou me kunnen zien als jouw implementatie- of communicatiemanager binnen handbereik, één die het afgesproken resultaat voor ogen heeft. De ene keer kan ik zelf iets regelen, de andere keer is er externe hulp voor nodig. Daarom hebben we het van tevoren ook over een totaalbudget, dat dus niet alleen aan mijn inzet opgaat.

Zuivere relatie

Sommige werkzaamheden worden gedaan door specialisten (workshops, onderzoek, enzovoort) uit mijn netwerk, of het netwerk van het bestuur. Wat maar praktisch is. Die specialisten factureren rechtstreeks aan de opdrachtgever zodat ik hun bijdrage kritisch kan blijven beoordelen. Het is dus nooit de bedoeling dat ik op enige manier verdien aan de zaken die ik adviseer, anders dan het maandbedrag dat we hebben afgesproken.

 

De volgorde

=

Allereerst...

voeren we een oriënterend gesprek

=

Daarna...

bereiken we overeenstemming over doelstellingen, aanpak, begroting.
=

Om te beginnen...

doen we de nodige analyses – draagvlak, huidige staat, potentiële teamleden.
=

Een beknopt plan...

Afhankelijk van de doelstelling kan dit bijvoorbeeld een implementatie- opleidings- of communicatieplan zijn.
=

Maandelijks overleg...

oftwel een evaluatie van de afgelopen maand en de taakverdeling voor de komende maand.
=

Gedurende de maand...

voeren we de afgesproken taken uit en kijken we wat er nog meer nodig is.
=

Erg belangrijk...

is dat we regelmatig contact hebben over de uitvoering, de resultaten, en wat er verder voorbijkomt aan kansen en vraagtekens.
Aan het eind van de periode van 12 maanden is de kennis binnen het bestuur op een veel hoger niveau dan bij aanvang. Dit geldt zowel voor de in dit jaar gerealiseerde verbeterpunten als voor de kwaliteit om dit soort activiteiten voortaan in eigen beheer uit te kunnen voeren. Want dat is altijd het uiteindelijke doel.

Contact

Wil je graag meer weten over wat ik voor je kan doen? Laat dan je gegevens achter en ik neem contact met je op. Ik gebruik dit ook echt alleen om dit contact met je te leggen, dus je krijgt geen hinderlijke reclamemail van me, zoals in de privacyverklaring staat.

06 1499 5615

ferenc@brytelyte.nl

Ballêster 6, 9231 MR
Surhuisterveen

7 + 13 =