06 1499 5615 ferenc@brytelyte.nl
10 privacy-
tips voor leerkrachten!

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywet – AVG of GDPR – van kracht. Veel schoolbesturen zijn daarom druk bezig om te voldoen aan alle eisen die deze wet met zich meebrengt.

De echte winst rondom privacy wordt geboekt in het klaslokaal. In deze handige infographic vind je 10 praktische tips om goed om te gaan met gevoelige gegevens van je leerlingen. Als betrokken leerkracht wil je het beste voor je leerlingen. Dus geef je ze graag de mogelijkheid zelf te bepalen welke gegevens ze wanneer in hun leven willen delen!

Als leerkracht ben je vooral druk bezig om elke dag je leerlingen te helpen met de best mogelijke lessen. Uiteindelijk is dat waarom je ooit voor de klas bent gaan staan. Alle berichtgeving rondom die nieuwe privacywet lijkt daarom soms een ‘ver van je bed’-show. Maar toch ben je als leerkracht een hele belangrijke factor in de privacy van  je leerlingen.

Privacy gaat om het recht om zelf te bepalen welke informatie je vrijgeeft.Je wilt niet dat leerlingen later in hun leven onverwachte of vervelende situaties meemaken door een datalek. Nieuwe techniek brengt nieuwe voordelen met zich mee. Maar soms zijn er ook nieuwe risico’s waarvan je je bewust moet zijn.

Je wilt niet dat leerlingen later in hun leven onverwachte of vervelende situaties meemaken door een datalek

Daarom help ik je graag met 10 praktische tips, geschikt voor in het klaslokaal. Of het nu gaat om de systemen die je gebruikt, de manier waarop je met wachtwoorden omgaat of hoe je denkt over het delen van beeldmateriaal. Je kunt er zeker van zijn dat met deze tips de privacy van je leerlingen weer een stukje beter gewaarborgd is!

Wil jij deze poster graag aangepast hebben met het logo van je school en eigen tekst? Dat kan! Neem contact met me op via onderstaand formulier of bel me op 06-14995615.

Klik op de afbeelding om de poster op A3-formaat te downloaden!

Contact

Wil je graag meer weten over wat ik voor je kan doen? Laat dan je gegevens achter en ik neem contact met je op. Ik gebruik dit ook echt alleen om dit contact met je te leggen, dus je krijgt geen hinderlijke reclamemail van me, zoals in de privacyverklaring staat.

06 1499 5615

ferenc@brytelyte.nl

Ballêster 6, 9231 MR
Surhuisterveen

5 + 11 =